Ik ben mijn loopbaan gestart als netwerk en applicatiespecialist. In eerste instantie bij een verzekeraar en na een aantal jaren als extern adviseur bij een consultancy bureau. Na mijn overstap naar IG&H ben ik me gaan specialiseren als business/ICT consultant met een focus op strategische verandertrajecten waarbij technologie een belangrijk element vormt. In 2006 werd ik gevraagd om te komen werken in Maleisië en bij te dragen aan een complexe integratie tussen 3 lokale verzekeraars. Na het afronden van de werkzaamheden ben ik verhuisd naar Hong Kong en als CIO verantwoordelijk geweest voor de ICT afdeling en het projecten bureau.
Na mijn terugkeer naar Nederland ben ik vanaf 2018 als zelfstandig projectmanager werkzaam.

Ik heb een brede ervaring met het toepassen van ICT in de financiële dienstverlening en ben inzetbaar als interim manager, projectmanager of adviseur.

Juli 2009 – Mei 2017

Chief Information Officer, FTLife Insurance Company (Asia) Ltd, Hong Kong

Als lid van het Senior Management Team verantwoordelijk voor de lange termijn IT-strategie en de implementatie van organisatie-brede projecten.

Ik was als lijnmanager verantwoordelijk voor een team van 45 IT-professionals met als belangrijkste onderdelen Systeem Ontwikkeling, Infrastructuur en Information Security. Daarnaast gaf ik vanaf 2013 leiding aan de ‘Change Management Office’, een projectbureau met 15 projectmanagers en business analisten.
Tot het moment in 2016, toen de onderneming werd gekocht door JD Capital, leverde ik ook op projectbasis ondersteuning aan het regiokantoor en de Joint Ventures van Ageas in Azië. Verder vertegenwoordigde ik Azië in de IT-community van Ageas, om te zorgen voor het delen van kennis en waar mogelijk te werken aan gezamenlijke projecten met andere onderdelen van de verzekeringsgroep.

Een greep uit de belangrijkste resultaten uit de periode 2009-2017:

 • Implementatie van een reeks innovatieve mobiele apps ter ondersteuning van verzekeringsagenten. Een van de applicaties, een Financial Needs Analysis-app voor iPad, won een Hong Kong ICT Gold-award en een APICTA Merit-award. De app werd daarnaast door Celent onderscheiden als ‘best practice’ voor mobile apps tijdens de Celent Model Insurer awards 2014
 • Continue modernisering van de IT-infrastructuur naar een volledig virutele en hoog beschikbare omgeving
 • Implementatie van een “Low code”-platform ter ondersteuning van een kosteneffectieve migratie van verouderde backoffice systemen en als basis voor een flexibele ontwikkelomgeving voor interne ondersteunende toepassingen
 • Een van de eerste maatschappijen in Hong Kong die op Public Cloud gebaseerde technologieën gebruikte ter ondersteuning van verzekeringsagentenImplementatie van een Wealth Management-platform. Het IT-platform is ontwikkeld op basis van Infrastructure as a Service (private cloud infrastructuur)
 • De digitale strategie van FTLife met een focus op het verbeteren van de klantervaring en efficiëntie

Mei 2006 – Juni 2009

Hoofd Business Analyse,  Etiqa Insurance & Takaful, Maleisie

Verantwoordelijk voor het opzetten van een afdeling met 30 business analisten als onderdeel van de integratie van drie verzekeringsbedrijven. Doelstelling van de nieuwe afdeling was de ondersteuning van gebruikers en ICT bij de implementatie van nieuwe IT-systemen en het zorgen voor efficiënte business processen.

Voornaamste resultaten uit deze periode:

 • Implementatie van een nieuwe backoffice applicatie voor Leven Individueel en Family Takaful producten (IT-systeem van een leverancier uit India – Mastek)
 • Implementatie van een nieuw geïntegreerd front- en backoffice omgeving voor Schade (samenwerking met Chinese leverancier eBaoTech)
 • Invoering van systeem en processen voor workflow en imaging in de lokale branche kantoren in Maleisië
 • Realisatie van een nieuw Front-End systeem (CARE) voor bancassurance in de kantoren van Maybank. Invoering van een Enterprise web portal ter ondersteuning van het sales proces van de verzekeringsagenten

April 1997 – Mei 2006

Expert consultant, IG&H Consulting en Interim, Woerden

Als expert met diepgaande business en ICT-kennis over de financiële dienstverlening en specifiek de verzekeringsbranche actief in opdrachten bij diverse klanten. Daarnaast als manager verantwoordelijk voor een groep consultants in het team Front Office Solutions.

Diverse projecten uitgevoerd op het gebied van New business development, Strategieontwikkeling, Business en ICT-Architectuur, Realisatie en implementatie. Specialisme: Front-end toepassingen en ketenintegratie.

 • Voor een grote verzekeraar de keten tussen intermediair en de interne backoffice volledig geautomatiseerd, waarbij een verzekeringsaanvraag elektronisch wordt verstuurd, intern verwerkt en semi-automatisch in de administratie wordt ingelezen
 • Ontwerp van de architectuur voor de ontwikkeling van een integraal financieel concept, waarbij via financiêle plannings software zowel verzekeringsproducten, bancaire diensten en beleggingsproducten worden aangeboden
 • Ontwerp en realisatie van een nieuwe front-office architectuur voor een intermediair verzekeraar

Maart 1996 – Maart 1997

Consultant, CMG Finance BV, Amstelveen

Als consultant werkzaam voor verzekeraars en banken, advies en implentatie van ITinfrastructuur en applicaties

April 1990 – Maart 1996

Specialist Netwerk en Infrastructuur, Zwolsche Algemeene, Nieuwegein

Werkzaam op het Informatiecentrum, voornamelijk voor IT infrastructuur en applicatieondersteuning